Leestijd: 6 minuten

Savant Zorg

Cloud Life en Savant Zorg:
Een succesverhaal van 5 jaar veilig werken in de cloud

Savant Zorg had in 2018 de wens om een veilige moderne AVG-compliant werkomgeving in te richten met Microsoft 365 technologie. Cloud Life trad op en speelde een essentiële rol bij het implementeren hiervan bij Savant Zorg. Met veel succes! Nu, vijf jaar later is Cloud Life nog steeds de Microsoft security partner van Savant Zorg en hebben ze al veel projecten samen afgerond. 

Koploper in de zorgsector met de hulp

van Microsoft en Cloud Life

Anne-Marie van den Hout is Adviseur I&A en Functionaris Gegevensbescherming en werkt al meer dan 15 jaar bij Savant Zorg, een grote regionale zorgaanbieder in Zuidoost-Brabant. Een prachtige prestatie waar zij ook een cruciale rol heeft gespeeld bij het implementeren van de moderne werkplek bij Savant Zorg. Dit omvatte Office 365, Windows 10, Teams, Intune, security & data security. Dankzij deze aanpak hoefde Savant Zorg geen kleinere, specialistische pakketten met elkaar te integreren, waardoor de complexiteit werd verminderd en medewerkers vertrouwd konden blijven werken met bekende software zoals Word, Outlook en Excel. Savant Zorg heeft zich als een van de eerste instellingen geconformeerd aan de nieuwe NTA-norm. Met hulp van Microsoft-partner Cloud Life stapte de volledige organisatie over op werken met Microsoft 365-software. De wens om een veilige AVG-compliant werkomgeving in te richten, was een belangrijke factor bij de automatisering van de zorgorganisatie. 

Anne-Marie vertelt trots: “Onze organisatie was destijds een koploper in de zorgsector en we hebben toen samen met Microsoft en CEO Roderick van Cloud Life een spotlightcase gemaakt voor heel Noordwest-Europa waarin Savant Zorg centraal stond, door het werk wat Cloud Life bij ons heeft uitgevoerd.“ 

“Microsoft stelde Cloud Life aan ons voor. Cloud Life zat nog in haar beginjaren als onderneming. Ik vond het een enthousiaste club jonge honden, in de goede zin van het woord, die hun werk goed deden en overal bovenop zaten. En dat hebben ze de afgelopen vijf jaar bewezen!” 

 

Een security partner voor de langere termijn

De afdeling I&A van Savant Zorg bestaat nu uit een team van 8 mensen die zich voornamelijk bezighouden met regie. Savant Zorg heeft haar ICT-omgeving geoutsourced en verSaaSt. Daarover voert de afdeling I&A de regie. Savant Zorg en Cloud Life hebben niet stil gezeten, zij hebben in vijf jaar tijd een volledige veilige werkplek geïmplementeerd. Een werkplek die voldoet aan de wet- en regelgeving én waar de zorgmedewerker prettig en veilig werkt. Cloud Life is de Microsoft security partner die Savant continu veilig houdt. Van kleine projecten tot grote projecten, er is continu controle en monitoring. 

Zo ook aan Security Awareness. Met Security Awareness gaat het erom om zoveel mogelijk kwetsbaarheden in je organisatie uit te sluiten en de continuïteit van IT en daarmee de organisatie te waarborgen. “De mens blijft de zwakste schakel en het blijft in de zorg een uitdaging. Zorgmedewerkers houden zich liever niet teveel bezig met technologie,” zegt Anne-Marie. Een mooi voorbeeld hiervan is de phishing-campagne die werd uitgevoerd met Cloud Life. Deze campagne heeft medewerkers bewust gemaakt van de gevaren van phishing en hoe ze zichzelf kunnen beschermen. “Het was zo’n effectieve campagne dat er zelfs nu, twee jaar later, nog steeds over wordt gesproken binnen de organisatie.”

Een ander voorbeeld is de Threat Protection Simulatie. In deze simulatie wordt op verschillende punten de veiligheid getest van: Identity security, e-mail en bijlages security, tot aan Ransomware / malware security, Device security en Firewall security. 

Op dit moment komen de Cyber Security specialisten van Cloud Life samen met Anne-Marie en haar team maandelijks bij elkaar voor een update. Anne-Marie: “In deze meetings bespreken we hoe het ervoor staat en wat we willen aanpakken. Hierbij maken we zorgvuldig de afweging tussen maximale beveiliging en het behouden van een werkomgeving waarin medewerkers probleemloos kunnen werken. In een open dialoog wordt er gekeken naar wat je echt moet en wat haalbaar is voor de organisatie.”

Een belangrijk project dat nu speelt, is het Intune-project. Microsoft Intune is een Cloud-gebaseerde oplossing voor het beheren van mobiele apparaten van je medewerkers. Met Microsoft Intune kan je zelf bepalen hoe de laptops, tablets en mobiele telefoons binnen jouw organisatie worden gebruikt. Savant Zorg beheert nu haar apparaten in een verouderde Microsoft tool; SCCM. Cloud Life heeft Savant Zorg geadviseerd om over te stappen op Microsoft Intune, een oplossing binnen Microsoft 365. Om hiermee het beheer van de devices nog verder te verbeteren en te integreren binnen de gehele zero-trust foundation. Met Intune kunnen ze niet alleen op gebruikersniveau, maar ook op device niveau betere beveiligingsmaatregelen implementeren. Dit stelt Savant Zorg in staat om de veiligheid van hun IT-omgeving naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd een efficiënte en goed beveiligde werkomgeving te behouden.

Waarom is er behoefte aan een security partner in de zorgsector?

In de zorg moet de prioriteit liggen bij patiënten en cliënten. Het is van essentieel belang dat zorginstellingen veilig en efficiënt werken, zodat ze de best mogelijke zorg kunnen bieden en tegelijkertijd voldoen aan de wet- en regelgeving. Hierbij speelt een goede Cyber Security IT-partner een belangrijke rol. Anne-Marie benadrukt nogmaals dat het team van Cloud Life hun vak goed verstaat: ‘Het zijn professionals. Vooral de combinatie van jong, snel en weten waar je het over hebt, vind ik mooi.'”

Savant Zorg weet nu hoe ze bijvoorbeeld Teams veilig kunnen inrichten. Anne-Marie: ‘We weten nu hoe we aan de juiste knoppen moeten draaien om inzicht te krijgen in onze werkprocessen, het opstellen en implementeren van het benodigde beleid om een veilige en compliant werkomgeving te creëren. Met de juiste ondersteuning en oplossingen van Microsoft en Cloud Life kunnen ze voldoen aan de vereisten van nieuwe wetgevingen zoals NIS2.0 waar Savant Zorg als zorgorganisatie in de nieuwe hoogste categorie vallen.

“De cyberwereld wordt steeds gevaarlijker. Het is niet de vraag of je wordt aangevallen, maar wanneer. Daarom is het belangrijk dat je voordeur goed dicht zit! En daarom hebben we Cloud Life nodig om te zorgen dat de deur dicht blijft!” vertelde Anne-Marie

En als er onverhoopt toch iets door die deur weet te komen en er gebeurt een incident, wat dan? Dan is de SOC-dienst van Cloud Life de oplossing. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van Microsoft Sentinel dat zich richt op het monitoren, detecteren, analyseren en reageren op beveiligingsincidenten in real-time. Je wordt hierbij 24/7 op de hoogte gesteld wanneer er iets verdachts gebeurt. 

Het succesverhaal van Cloud Life en Savant Zorg is een inspirerend voorbeeld van hoe een hechte samenwerking met een betrouwbare security partner de veiligheid en efficiëntie binnen een organisatie aanzienlijk kan verbeteren, en op hoog niveau weet te behouden. Met Cloud Life aan hun zijde blijft Savant Zorg vooruitstrevend om hun beveiligde en compliant moderne werkomgeving te behouden.

 

Bron: Interview Savant Zorg, Anne-Marie van den Hout augustus 2023 –  © 2023 Cloud Life

Het zijn professionals. Vooral de combinatie van jong, snel en weten waar je het over hebt, vind ik mooi.

De kennispartner van provincie Drenthe

Als relatief kleine provincie, kreeg de provincie Drenthe onder andere met de komst van de AVG een grote opgave erbij. Omdat zij als kleine provincie met minder budget moeten werken, maar wel dezelfde opgaven hebben als grotere gemeenten, waren zij op zoek naar een echte kennispartner op het gebied van Microsoft365 en security.Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging

Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life

Gemeente Katwijk is een kleinschalige gemeente met 550 werknemers, waarvan ongeveer 50 mensen werkzaam zijn binnen het cluster I&A. Veel of weinig medewerkers, de uitdagingen van alle gemeentes zijn hetzelfde en worden met de dag groter; 24/7 beschikbaar en bereikbaar zijn, mensen werken hybride en de beveiliging van data en devices worden steeds belangrijker. Om te helpen met deze uitdagingen, raadde Microsoft de gemeente aan contact op te nemen met Cloud Life.

Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging

Intelligente beveiliging bij de NVB

Als een voorbeeld voor de Nederlandse banken industrie, kan de Nederlandse Vereniging van Banken zich geen beveiligingsissues permitteren. Daarom hebben zij gekozen voor Microsoft 365.

Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging
Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging

Op zoek naar een kennispartner?

Wij helpen je graag!