Leestijd: 4 minuten

Verbeteringsslag in security: De Microsoft 365 reis van hogeschool Saxion

Security Awareness: Het Resultaat van Security Verbeteringen

Bewustzijn en Inzicht: Het Resultaat van Security Verbeteringen. Om de security binnen de organisatie op te schroeven, nam Hogeschool Saxion begin dit jaar Microsoft-partner Cloud Life in de arm. Nieuwsgierig 
naar wat dit opleverde en hoe een dergelijke samenwerking jouw onderwijsinstelling kan helpen? In deze blog lees je meer over 
het proces en de geleerde lessen.

Eigenlijk bestond het project Microsoft Security 365/E5 bij Saxion al een tijdje, als onderdeel van het programma Toekomstbestendige IT (TBIT). Maar de opstart verliep stroef. IT-professionals binnen de organisatie wilden een beleid om security te optimaliseren, terwijl het beleidsteam eerst wilde weten wat IT kon verbeteren vóórdat zij hier voor beleid ging schrijven. Hogeschool Saxion besloot daarom externe expertise in te schakelen om vaart in het project te brengen.

Security Awareness

Cloud Life voerde een uitgebreid assessment uit bij Hogeschool Saxion, in de vorm van een Cloud security- en compliance-assessment. Hierin werd vooral gefocust op Microsoft Defender, maar ook op de Endpoint security en hoe Saxion omgaat met hoge bevoegdheden. Saxion kon na het assessment meteen aan de slag met een aantal rode vlaggen en prioriteiten, zoals het stimuleren van Multi-factor-authenticatie (MFA) in bepaalde systemen of applicaties. Daarnaast gaf Cloud Life een demo over dataclassificatie waarmee Saxion verschillende typen data leerde classificeren, om vervolgens per type de bescherming te optimaliseren.

Realtime Beveiligingsinzichten

Samen met Cloud Life bouwde Hogeschool Saxion tevens een Security Roadmap en implementeerden zij Protect 365 om doorlopend te werken aan veiligheid. Protect 365 voorziet Saxion van realtime rapportages en geavanceerde query’s die kritieke kwetsbaarheden in de verdediging laten zien. Daarmee heeft Saxion nu continu inzicht in de status van de beveiliging.

Succesvolle Security Tips

Naast alle concrete verbeteringen op het gebied van security heeft de samenwerking met Cloud Life Hogeschool Saxion meer opgeleverd. Zo is binnen de onderwijsinstelling het bewustzijn voor security vergroot en hebben medewerkers en studenten meer inzicht in het belang ervan. De discussie over privacy versus security vindt vaker plaats, maar nu op een effectieve en gezonde manier.

Gaat jouw onderwijsinstelling ook aan de slag met Security, Compliance en Identity? Deze tips vanuit Saxion helpen je op weg:

  • Zie Security, Compliance en Identity niet als het doel, maar als het middel.
  • Zijn de doelen voor verbeterde security helder? Kijk dan wat je er technisch voor moet inrichten.
  • Beschrijf welke impact veranderingen hebben op eindgebruiker en beheerder.
  • Voeg aan het projectteam niet alleen technische professionals toe, maar ook gebruikers.

 

Webinar Cloud Life & Saxion

Wil je meer weten over wat Cloud Life Saxion kon bieden, en jou dus wellicht ook? Kijk dan ons webinar terug, waarin Julia Marijnen (Cloud Life), Stefan Pater (Cloud Life) en Erwin Dekker (Hogeschool Saxion) niet alleen het proces, maar ook alle technische aspecten en praktische tips bespreken.

Laat je verder inspireren door de samenwerking tussen Hogeschool Saxion en Cloud Life. Bekijk de webinar: Hogeschool Saxion en Cloud Life maken samen verbeteringsslag in security (microsoft.com)

 

Bron: Microsoft. (2023, 12 januari). Hogeschool Saxion en Cloud Life maken samen verbeteringsslag in security. Microsoft Pulse. https://pulse.microsoft.com/nl-nl/transform-nl-nl/education-nl-nl/fa2-hogeschool-saxion-en-cloud-life-maken-samen-verbeteringsslag-in-security/

Cloud Life is gespecialiseerd in Microsoft security en compliance, en kan je zeker als go to partner voor overheid, zorg en onderwijs zien.

De kennispartner van provincie Drenthe

Als relatief kleine provincie, kreeg de provincie Drenthe onder andere met de komst van de AVG een grote opgave erbij. Omdat zij als kleine provincie met minder budget moeten werken, maar wel dezelfde opgaven hebben als grotere gemeenten, waren zij op zoek naar een echte kennispartner op het gebied van Microsoft365 en security.Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging

Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life

Gemeente Katwijk is een kleinschalige gemeente met 550 werknemers, waarvan ongeveer 50 mensen werkzaam zijn binnen het cluster I&A. Veel of weinig medewerkers, de uitdagingen van alle gemeentes zijn hetzelfde en worden met de dag groter; 24/7 beschikbaar en bereikbaar zijn, mensen werken hybride en de beveiliging van data en devices worden steeds belangrijker. Om te helpen met deze uitdagingen, raadde Microsoft de gemeente aan contact op te nemen met Cloud Life.

Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging

Intelligente beveiliging bij de NVB

Als een voorbeeld voor de Nederlandse banken industrie, kan de Nederlandse Vereniging van Banken zich geen beveiligingsissues permitteren. Daarom hebben zij gekozen voor Microsoft 365.

Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging
Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging

Op zoek naar een kennispartner?

Wij helpen je graag!