Leestijd: 4 minuten

Veilig in de cloud: Gemeente Eindhoven kiest voor M365 security

Proactieve beveiliging: Cloud Life's rol in de M365 upgrade

Veilig in de cloud: gemeente Eindhoven kiest voor M365 security. Voor deze overstap werd anderhalf jaar uitgetrokken, maar vanwege Corona werd dit project versneld. Iedereen moest immers veilig thuis kunnen werken. Het project werd in maar liefst 2 maanden gerealiseerd. Maar was dit wel veilig genoeg? Was er in de snelheid niks vergeten? Moeten er nog dingen aangepast worden?

Gemeente Eindhoven wilde zeker weten of de Microsoft 365 & Azure omgeving wel veilig en compliant genoeg was ingericht. Met veel vertrouwen in haar eigen IT-afdeling wilde Gemeente Eindhoven het zekere voor het onzekere nemen en ging op zoek naar een onafhankelijke Security specialist die dit kon toetsen. Microsoft heeft daarop Security en Modern Work Partner Cloud Life aanbevolen.

Gemeente Eindhoven is een grote organisatie en heeft ongeveer 2600 werkplekken, 3300 accounts, 550 servers en 800 applicaties. Gemeente Eindhoven heeft haar eigen IT- en netwerkomgeving en beheert deze in-huis. De technische- en beheerafdeling bestaat uit ongeveer 95 mensen.

“Cloud Life licht duidelijk toe waarom”

Security assessment 

Cloud Life heeft een Cloud Security & Compliance Assessment uitgevoerd om te onderzoeken of de nieuwe M365 omgeving veilig was ingericht. De uitkomst werd na een paar weken gepresenteerd en besproken samen met de technische beheerders van Gemeente Eindhoven. Uiteindelijk werden alle uitkomsten gebundeld in de vorm van een uitgebreid rapport.

Hugo Warnier, Hoofd ICT diensten bij Gemeente Eindhoven, was zeer blij met de uitkomst. “Het rapport was gelukkig vooral bevestigend, en Cloud Life gaf duidelijk advies hoe we bepaalde zaken konden verbeteren en lichtte daarbij vooral toe waaróm dit beter was. Het was goed dat we dit gezamenlijk met het team konden bespreken. Het heeft ook absoluut meerwaarde als diegene die het onderzoek uitgevoerd heeft dit vervolgens doorneemt met de uitvoerende partij. De klik onderling met de techneuten was ook geweldig!” Gemeente Eindhoven heeft hierdoor diverse security onderwerpen kunnen aanscherpen.

Microsoft Information Protection (MIP)

Daarnaast heeft Cloud Life geholpen bij het implementeren van Microsoft Information Protection (MIP) binnen de afdeling P&O ten behoeve van het veilig mailen. De P&O afdeling heeft veel te maken met vertrouwelijk gegevens, zoals ziektegegevens en salarissen. MIP zorgt ervoor dat gevoelige informatie te detecteren, classificeren en beveiligen is. Dit werd eerst handmatig gedaan, en nu wordt het automatisch versleuteld. Dit zorgt voor nog meer veiligheid rondom de data.

“Het pilot project is onder begeleiding van Cloud Life succesvol verlopen, de begeleiding was van heel hoog niveau, de communicatie en uitleg was laagdrempelig en er is goed ingeleefd in het niveau van de gebruiker.” aldus Hugo Warnier. “Uit dit project is ook weer gebleken dat de kennis en kunde van Cloud Life ontzettend hoog is.”

Hugo roept ook andere gemeentes op: “Als je wil overstappen naar MIP, klop dan tijdig bij Cloud Life aan. Met hulp en begeleiding van Cloud Life kost het traject je minder tijd en capaciteit, en het resultaat is top!”

“Kennis & kunde van Cloud Life is ontzettend hoog!”

Flexibele beveiligingspartner

Hugo kijkt tevreden terug naar de samenwerking met Cloud Life. “Ik heb al met veel partijen samengewerkt, maar wat ik ontzettend fijn vind aan het werken met Cloud Life, is de flexibiliteit. Als het kan, dan kan het, en als het niet kan, dan wordt er naar een oplossing gezocht. Soms waren wij ook nog zoekende, en in die zoektocht werd alles altijd eerlijk en open besproken. Ook als er problemen optraden, werd dit keurig opgelost en werd er niet moeilijk over gedaan als dit meer tijd nodig had.”

“Cloud Life heeft zich echt als een proactieve partner gedragen: meedenken en vooral ook doordenken. Een mooi voorbeeld is dat een Cloud Life Consultant zelf heeft aangekaart dat er geen meldingen meer binnenkwamen bij hun servicedesk. Geen trucs, maar eerlijke en open communicatie. Dat maakt Cloud Life heel sterk!”

Gemeente Eindhoven is blij dat ze overgestapt is naar M365: “Er zijn binnen Microsoft veel tools en mogelijkheden die kunnen helpen en ondersteunen. Tijdrovende activiteiten worden met de Microsoft-oplossingen eenvoudig gemaakt en het inschakelen van een juiste partner kan hierin veel betekenen! Cloud Life is voor ons de juiste partner gebleken!”

Cloud Life heeft zich echt als een proactieve partner gedragen.

De kennispartner van provincie Drenthe

Als relatief kleine provincie, kreeg de provincie Drenthe onder andere met de komst van de AVG een grote opgave erbij. Omdat zij als kleine provincie met minder budget moeten werken, maar wel dezelfde opgaven hebben als grotere gemeenten, waren zij op zoek naar een echte kennispartner op het gebied van Microsoft365 en security.Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging

Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life

Gemeente Katwijk is een kleinschalige gemeente met 550 werknemers, waarvan ongeveer 50 mensen werkzaam zijn binnen het cluster I&A. Veel of weinig medewerkers, de uitdagingen van alle gemeentes zijn hetzelfde en worden met de dag groter; 24/7 beschikbaar en bereikbaar zijn, mensen werken hybride en de beveiliging van data en devices worden steeds belangrijker. Om te helpen met deze uitdagingen, raadde Microsoft de gemeente aan contact op te nemen met Cloud Life.

Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging

Intelligente beveiliging bij de NVB

Als een voorbeeld voor de Nederlandse banken industrie, kan de Nederlandse Vereniging van Banken zich geen beveiligingsissues permitteren. Daarom hebben zij gekozen voor Microsoft 365.

Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging
Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging

Op zoek naar een kennispartner?

Wij helpen je graag!