MDO Safe Documents

MDO Safe Documents

Leestijd: 2 minuten
Leestijd: 2 minuten

Belangrijk om vooraf te weten!
Safe Documents is beschikbaar binnen Microsoft 365 E5 of Microsoft 365 E5 Security licentie.

Wat doet Safe Documents

De beveiligde weergave wordt standaard ingeschakeld voor alle documenten die afkomstig zijn van buiten de organisatie, zoals bijvoorbeeld vanaf het internet of een e-mailbijlage. Deze afbeelding hieronder hoe laat zien hoe dit eruit ziet in Office.

Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging

Soms is het evenwel noodzakelijk om deze documenten toch te kunnen bewerken en moet de gebruiker uit de beveiligde weergave gaan.

Als de optie Safe Documents is ingeschakeld, wordt een bestand eerst naar Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) gestuurd wanneer een gebruiker uit de beveiligde weergave gaat. Het document wordt dan eerst door de antivirus gescand, voordat het kan worden bewerkt.

Defender ATP houdt de documenten niet langer bij dan nodig is voor de analyse, wat volgens Microsoft meestal neerkomt op minder dan 24 uur.

Het document wordt pas ontgrendeld nadat de scan is afgerond, op voorwaarde dat er geen mogelijke bedreigingen worden aangetroffen. Er verschijnt dan een knop om bewerken in te schakelen en uit de beveiligde weergave te gaan. Wordt er wel een bedreiging aangetroffen, dan kan het bestand niet worden ontgrendeld en wordt er een waarschuwing gestuurd naar het Office 365-dashboard van de organisatie.

Cloud Life | Expert in Cybersecurity en Data beveiliging