Communication Compliance Microsoft Purview

Leestijd: 2 minuten
Leestijd: 2 minuten
Microsoft Purview Communication Compliance

Het is geen geheim dat het hybride werken de manier is waarop we nu communiceren, samenwerken en informatie delen fundamenteel heeft veranderd.
Medewerkers zitten niet langer meer bij elkaar op kantoor; zij werken in virtuele ruimtes.

Hybride werken heeft veel voordelen, maar creëert ook nieuwe uitdagingen en verplichtingen. Organisaties worden geconfronteerd met wet- en regelgeving waardoor ze communicatie snel moeten kunnen identificeren, onderzoeken en verminderen.
Denk hierbij aan het delen van gevoelige informatie tot het gebruik van intimiderend of bedreigend taalgebruik dat duidelijk in strijd is met de gedragscode van de organisatie.

Microsoft Purview Communication Compliance helpt organisaties bij het bevorderen van veilige communicatie. Met de aankondiging van Microsoft Purview, Communication Compliance heeft een paar nieuwe mogelijkheden;

  • Verminderde detectie tot onderzoekstijd (van 24 uur naar 1 uur)
  • Machine Learning highlighting
  • Handgeschreven tekst in afbeeldingen – Optical Character Recognition (OCR)

Zie hieronder hoe de Communication Compliance Machine Learning model heeft ontdekt dat een gebruiker via Teams de tekst “ik vind jou een rotjong” heeft geplaatst. Deze tekst wordt opgemerkt als ongepast gedrag waardoor een manager dit verder kan onderzoeken.

Communication Compliance Machine Learning model

Daarnaast kan er tekst worden herkend in afbeeldingen. Zie in de afbeelding hieronder waar de tekst in het rood “Buy Now” gedetecteerd kan worden.

Buy Now

Ongepast gedrag en gevoelige informatie
Als deze mogelijkheden dragen bij om inzicht te krijgen in ongepast gedrag. Met deze inzichten kan er uiteindelijk een veilige manier van communiceren en samenwerken worden gecreëerd. Deze slimme Machine Learning oplossingen kunnen door de hele Microsoft 365 omgeving worden ingezet zoals Teams, Outlook, SharePoint en OneDrive.