Drenthe min

Provincie
Drenthe

Als relatief kleine provincie, kreeg de provincie Drenthe onder andere met de komst van de AVG een grote opgave erbij. Omdat zij als kleine provincie met minder budget moeten werken, maar wel dezelfde opgaven hebben als grotere gemeenten, waren zij op zoek naar een echte kennispartner op het gebied van Microsoft365 en security.

David van der Meer, CISO bij provincie Drenthe vertelt; ”Microsoft bood ons veel mogelijkheden aan op het gebied van informatiebeveiliging, maar de vraag was hoe je al deze mogelijkheden kan toepassen binnen de provincie Drenthe. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een echte kennispartner op het gebied van Microsoft365. Ik heb daarvoor verschillende gerenommeerde partijen aan tafel gehad, maar die boden niet de praktische concrete hulp die ik zocht.”

Kennispartner
“Via een kennis hoorde ik over Cloud Life en er was direct een zogezegde “klik”. Hun taal was helder en het was duidelijk dat ze kennis van zaken hadden. Zij waren de kennispartner die ik zocht en helpen mij bij de security vragen waar wij als provincie voor komen te staan. Veel andere partijen werken het liefst projectmatig, maar bij Cloud Life kunnen we ook tussendoor terecht voor advies. Dat maakt het samenwerken erg prettig en laagdrempelig.”

Timing
“De Microsoft-wereld is voortdurend in ontwikkeling en die kun je niet zelf allemaal bijhouden. Cloud Life adviseert ons over innovaties van Microsoft welke zijn uitgevoerd en over de toekomstige kansrijke ontwikkelingen. Wij tappen graag hun kennis af, om voortdurend de nieuwste technologie van Microsoft te kunnen toepassen om daarmee een passend niveau van informatiebeveiliging te bereiken”.

Periodiek testen
“Routinematige werkzaamheden besteden wij bij voorkeur uit aan andere partijen, en daarom het is belangrijk om ook de informatiebeveiliging te waarborgen. Van die partijen verwachten we ook dat zij de nieuwste technologie toepassen. Via een periodieke toets door een onafhankelijke kennispartij als Cloud Life zijn wij in staat om de contracten met deze partijen continue te herijken. Met als resultaat een continu hoog niveau van informatiebeveiligingsniveau.

In de toekomst willen we graag onze samenwerking met Cloud Life nog verder versterken, zoals het opleiden van onze eigen medewerkers. Wij hebben in Cloud Life in ieder geval de partner gevonden die wij zochten!

David van der Meer

CISO bij provincie Drenthe